Max Verstappen kan kampioen worden volgens Hamilton en Vettel

Zondag stond Max Verstappen op het podium na afloop van de GP van Abu Dhabi. Hij mocht de derde plek innemen naast Sebastian Vettel en winnaar Lewis Hamilton. Die laatste twee zijn er dan ook van overtuigd dat de Nederlander kampioen kan worden.

Als je van iemand wil horen dat je klaar voor de kampioenenstrijd bent, dan is het wel van de kampioenen zelf. Sebastian Vettel en Lewis Hamilton lieten na afloop van de race in Abu Dhabi weten dat ze verwachten dat Max Verstappen volgend jaar nog veel vaker het podium met hen zal delen. Mits de auto van Red Bull net zo goed, of misschien nog beter dan dit jaar is.

"Max heeft het hele jaar zeer goed gereden en laten zien erg constant te zijn door hier vele malen bij ons aan te schuiven. Als het team goed werk levert en hem het gereedschap geeft om dichter bij ons te zitten, dan kan hij meedoen aan het gevecht," liet Hamilton aan Motorsport weten.

Vettel was evenzo enthousiast over de Limburgse coureur, al legt hij de nadruk wat meer bij de kwaliteiten van het team achter hem: "Ik denk dat hij over alle ingrediënten beschikt. Er rijden een paar jongens mee die over deze kwaliteiten beschikken en Max is zeker een van hen. Het is natuurlijk van belang dat je gedurende een heel seizoen een competitief pakket hebt, maar Red Bull is absoluut erg sterk geworden. Ze hebben gedurende het seizoen de auto meer weten te verbeteren dan elk ander team en daardoor konden ze erg competitief zijn, met name als het gaat om het zorgen voor de banden. Zowel Max als Daniel heeft bewezen heel erg snel en zeer consistent te kunnen zijn, dus ik weet zeker dat we hem hier vaker gaan zien."

Of Max zelf ook denkt dat hij het in zich heeft om volgend jaar kampioen te worden? Daar liet hij zich niet expliciet over uit. Hij schoof het meer op het materiaal dat nodig is. Volgens hem ligt dat aan de basis, maar kun je daarna nog steeds foutjes maken waar je van moet leren. "Zelfs als je de titel wint, zijn er nog wel dingen die beter hadden gekund. Dus ook als we een winnend pakket hebben, zullen er misschien nog steeds weekenden tussen zitten dat je een foutje maakt of dat het over het geheel genomen beter had gemoeten. Maar laten we eerst hopen dat we een dergelijk pakket hebben."