VIDEO. Drone van Audi en Airbus beleeft 'maiden flight'

Audi ontwikkelt sinds enkele jaren met Airbus en de eigen designstudio Italdesign een drone-auto-combinatie met de naam Pop.Up Next. Gisteren ging het gevaarte op de Amsterdam Drone Week voor het eerst de lucht in.

Voor de duidelijkheid : 'de lucht in' mag u heel letterlijk nemen, het is niet zo dat een boze Mohammedaan of de in ongenade geraakte Rupert Stadler het prototype kwam opblazen. Als pareltje van de Amsterdam Drone 'Week' (van 27-29 nov, als u er nog nooit van heeft gehoord: wij tot vandaag ook niet) ging een 1:4 schaalmodel een stukje uit vliegen.

Het concept is simpel, en bestaat uit drie delen: een plat, autonoom, en elektrisch wagentje van Audi, dat een beetje doet denken aan de bagagewagens op een vliegveld. Hierin wordt een capsule geklikt, met op het dak een koppelsysteem voor een drone. Deze drone kan de capsule borgen, en er mee wegvliegen. Op de plek van aankomst staat dan weer een ander Audi-karretje om de weg te vervolgen.

Het is de bedoeling dat de productieversie sterk genoeg wordt om ook in 1:1-formaat de zware last mee te kunnen torsen. Foto's en de video ziet u hieronder. Talrijke andere partijen werken aan een vliegende auto of dronetaxi's. Hieronder het Nederlandse Pal-V, maar ook Uber.