Kia Soul rijdt nu nog verder op stroom

Als je dacht dat Kia met de Stinger de goede weg in was geslagen en deze mogelijk zou vasthouden, dan zit je fout. De nieuwe Kia Soul heeft geen dikke benzineverbrander, maar elektromotoren en een groter accupakket. Oh, en een ietwat aparte uitstraling.

Het rijdende blokkendoosje dat redelijk populair was in de VS, is niet meer. Op de Los Angeles Auto Show toonde de Zuid-Koreaanse autobouwer vol trots het nieuwe design van de nieuwe Soul. Daarnaast kon het natuurlijk ook niet uitblijven dat de elektrische aandrijving een update heeft gehad. De techniek staat immers niet stil. Daardoor weten we dat de nieuwe Soul EV verder komt dan zijn voorganger, maar op de vraag hoeveel verder kan Kia nog geen antwoord geven. 

Maar niet alles is grijs gebied gebleven: de EV heeft een 64 kWh accupakket en één elektromotor die 204 pk en 395 Nm produceert, en opladen kan op meerdere laadpaalssystemen dankzij het Combined Charging System (CCS). Natuurlijk heeft de nieuwe Soul ook moderne snufjes zoals Apple Carplay en Android Auto die worden weergegeven op een 10,25 inch touchscreen.

Kia heeft doei gezegd tegen het blokkerige design van de originele Soul en deze vervangen voor een iets moderner blokkerig design. De proporties zijn wat vreemd verdeeld waardoor de auto groter oogt dan dat hij is (hij is maar 3 centimeter langer dan zijn voorganger, voor de rest zijn de maten ongewijzigd). Net als met de vorige Soul is het een kwestie van 'love it or hate it'.

De nieuwe Soul moet volgend jaar op de markt komen. Tegen welke prijs is nog niet bekend, maar begin volgend jaar horen we wel meer over het bereik van de EV.