Formule 1: VVD wil helpen met aanleg wegen rond Zandvoort

Premier Rutte was na de aankondiging van een Formule 1-race in Nederland direct heel stellig dat de overheid niet zou investeren in de race. Maar inzake de dramatische bereikbaarheid van Zandvoort wil ze blijkbaar best bijspringen.

Een van de grootste problemen bij de komst van de Formule 1 naar Zandvoort is niet dat het circuit een opfrisser nodig heeft, maar dat de wegen van en naar Zandvoort niet genoeg capaciteit hebben om duizenden Formule 1-fans te verwerken. Naast de investering van twintig miljoen euro en het aanpakken van het circuit, zou het wegennetwerk ook nog aangepakt moeten worden. Gelukkig ziet de VVD het grotere goed in betere wegen rondom Zandvoort en denkt dat de overheid op dat gebied dus best bij zou kunnen springen.

"De overheid gaat niet het benodigde bedrag van 20 tot 30 miljoen euro op tafel leggen. De overheid kan wel helpen met bijvoorbeeld het aanleggen van toegangswegen. Op het moment dat je een goede race organiseert, kan een investering tienvoudig worden terugverdiend. Dat is goed voor de werkgelegenheid en de lokale economie," aldus VVD Tweede Kamerlid Rudmer Heerema, in het radioprogramma Haagse Lobby.