Max Verstappen is de beste allrounder volgens Martin Brundle

Het lijkt wel alsof iedereen die iets met de Formule 1 te maken heeft, Max Verstappen als de nieuwe held ziet. Zo ook F1-analist Martin Brundle. Hij denkt dat Max de snelste allrounder wordt en dat hij volgend jaar vaker op het podium zal staan.

Het Formule 1-seizoen is alweer een week afgelopen, en nu er in z'n geheel op teruggekeken wordt komt mening F1-kijker blijkbaar tot de conclusie dat die Max Verstappen het toch wel goed heeft gedaan. D'r zit potentie in dat jong. Ook Martin Brundle is dat opgevallen. Maar volgens hem heeft de Nederlander zijn top nog niet bereikt en is hij hard op weg om de snelste allrounder in de competitie te worden.

Brundle heeft het idee dat Max misschien zelfs de titel kan pakken volgend jaar. Maar ook hij plaatst daar, net als anderen, de kanttekening bij dat Red Bull en Honda de auto direct op een goed niveau moeten hebben. "Wat betreft 2019: ik weet dat Red Bull echt staat te popelen voor de samenwerking met Honda. De Red Bull is de laatste tijd ontzettend sterk en ik weet zeker dat de Honda-motor gemakkelijk te integreren zal zijn. Er is bij dit geheel wel één voorbehoud: het is bijna een nieuwe aerodynamische formule, alsof je weer op nul begint. Volgens mij heeft Red Bull dat niet altijd meteen voor elkaar, grappig genoeg. Maar ze ontwikkelen zich daarna wel briljant," aldus de Brit op SkySports.

Een logische conclusie van een beter presterende Max is natuurlijk dat hij én vaker op het podium komt te staan, én dat hij daardoor uiteindelijk een goede kans maakt om het hele seizoen op zijn naam te schrijven. "Dus ik zie Max elk weekend meedoen om de zege, wat betekent dat hij ook titelkandidaat zou moeten zijn. De betrouwbaarheid van de Honda-motor is het grootste vraagteken. Daar zou je op dit moment je huis niet op durven inzetten, maar qua snelheid zit het denk ik wel goed."