Gele hesjes aankomende zaterdag officieel in Amsterdam

Afgelopen weekend was het al feest in verschillende steden. Boze mensen trokken een geel hesje aan en gingen voor een wandeling de straat op. Komend weekend wordt het groter aangepakt in Amsterdam.

De Franse acties tegen hogere belastingen liepen dit weekend compleet uit de hand, en ook in België was het bal. De steden daar hebben te maken met vernielingen en rellen. Blijkbaar heeft dit soort gedrag een aantrekkingskracht in Nederland, want hier beginnen de gele hesjes ook uit de kast te komen. Afgelopen weekend waren er in enkele steden al vreedzame protesten tegen de overheid. Deze zaterdag gaat het allemaal groter aangepakt worden, dan is de Stopera in Amsterdam het toneel van een zee van gele hesjes.

De actie is officieel aangemeld bij de gemeente Amsterdam en moet aan het eind van de zaterdagochtend plaatsvinden. En nee, het idee van het afzetten van wegen wordt niet van de Fransen overgenomen. In plaats daarvan is het de bedoeling om rondjes om de Stopera te lopen terwijl het lied '15 miljoen mensen' van Fluitsma en Van Tijn gezongen wordt. 

Mocht u zich geroepen voelen om ook gezellig in een polonaise door de hoofdstad te lopen, dan bent u van harte welkom. Er wordt alleen gevraagd of u uw bivakmuts niet op wil doen en de spandoeken thuis wil laten. De organisatie is niet uit op rellen of andere contraproductieve uitingen van ongenoegen. Toch zouden we u aanraden om de auto uit Amsterdam weg te halen, en met het openbaar vervoer naar de stad af te reizen. Oh, en beloof ons dat u geen laxeersoep gaat uitdelen, oké?