BMW M8 Competition Coupé ligt veel te vroeg op straat

BMW maakt leuke auto's, maar in geheimhouden zijn ze niet bepaald een ster. Nadat de 8 Serie Coupé voortijdig op straat lag, gebeurt nu hetzelfde met de M8. We vonden meer dan een dozijn foto's van de ongecamoufleerde auto.

Het lek mogen we bijschrijven op het conto van Germancar4um, maar dat had u al gezien aan het immense watermerk. We zien een Frozen Blue Metallic gespoten M8 Coupé, in Competition-trim. Het is onduidelijk of elke M8 een Competition wordt, of dat we hier meteen het dikste model te pakken hebben.

Onder de kap ligt een 4,4 liter twin-turbo V8 die waarschijnlijk 625 pk en 750 Nm produceert (net als de M5 Competition), of heel misschien nog wel een beetje meer. Wie het weet mag het zeggen. In de bumper prijken de kenmerkende vier uitlaten, met hieromheen carbon-inzetstukken. Het lichtgewicht zwarte goedje zien we eveneens rond de uitlaten, op het dak, het achterspoilertje, en de omlijsting van de grille en luchtinlaten. Achter de wat drukke 20 inch wielen gaan carbon-keramische schijven schuil, herkennaar aan de goudgekleurde remklauw eromheen.

De achterzijde lijkt ontworpen door Sir Mixalot, met een bips van Kim Kardashiaanse proporties (misschien kan de M8 even twerken voor Martin Solveig). Nou ja, dan wel met bijpassende atletische heupen en benen, in plaats van de spillepootjes van mevrouw West. Maar we drijven af. De lampunits zijn strak en plat, zoals de huidige designtrend dicteert. De foto's zijn in een BMW-werkplaats genomen, ver voordat het model in de openbaarheid treedt. We verwachten de M8 op zijn vroegst in maart 2019, op de Autosalon van Genève.