Trump wil alle subsidies voor groene auto's stopzetten

Donald Trump neemt het niet zo nauw als het op het milieu aankomt. Dat is ondertussen wel duidelijk. Nu heeft zijn adviseur, Larry Kudlow, aangegeven dat Trumps administratie het een goed idee vindt om subsidies op elektrische auto's stopt te zetten.

Vorige week was het onrustig in het Witte Huis. President Trump was boos op General Motors omdat het fabrieken ging sluiten en werknemers op straat zou zetten. Dat kon niet door de beugel, want Trump is juist aangesteld om de Amerikanen aan het werk te houden. Reden voor Trump om te dreigen met actie tegen GM, maar die zijn nu breder getrokken. Adviseur Kudlow zegt nu dat er plannen zijn om alle subsidies voor elektrische auto's stop te zetten. Sterker nog: alle milieuvriendelijke auto's moeten zonder hulp van de staat aangeschaft worden en eigenaren mogen er extra belasting over betalen.

"We willen een einde maken aan al deze subsidies", zei Kudlow. "En trouwens, alle subsidies die werden opgestart tijdens de regering-Obama, willen we ook beëindigen. Daarvoor mikken we op 2020 of 2021," aldus de adviseur.

Zoals wel vaker zijn het vooral dreigende woorden uit de mond van een van Trumps handlangers. Kudlow kon namelijk niets vertellen over hoe ze het wilden gaan aanpakken. Ook heeft Trump vanaf januari de meerderheid niet meer in het Huis van Afgevaardigden, waardoor het sowieso lastig lijkt om de plannen erdoor te krijgen.