Waymo introduceert (zelfrijdende) taxi

Geheel volgens plan introduceert Google vol trots de nieuwe taxiservice van Waymo genaamd Waymo One. Het unieke hieraan: de auto mist een bestuurder maar kan toch rijden.

Ergens vorige maand kondigde Waymo aan dat het binnenkort een (semi-)openbare taxidienst met zelfrijdende auto's zou gaan lanceren. Dat moment is nu gekomen en er rijden enkele Waymo's rond in en om de Amerikaanse stad Phoenix. 

Iedereen weet dat de zelfrijdende auto nog helemaal niet klaar is om volledig zelfstandig aan het verkeer deel te nemen, maar daar heeft Waymo geen boodschap aan. Het bedrijf meent zelfs dat "'s werelds meest ervaren bestuurder" de auto bedient. Daarnaast doet het net alsof het hele taxi-concept nog niet bestond voordat Waymo met hun service kwam in een uiterst cringe-worthy videootje.

Maar het ergste is nog dat het hele gebeuren niet eens voor iedereen beschikbaar is. Waymo heeft enkele honderden gebruikers zelf geselecteerd, en ook zit er gewoon een bestuurder achter het stuur. Voor het geval dat, je weet immers maar nooit met die 'zelfrijdende' auto's.