Boring Company stelt tunnelopening uit vanwege slakken

Volgende week zou het ondergrondse feest in Los Angeles van start gaan: Elon Musks Boring Company zou de eerste tunnel daar openen. Maar zoals wel vaker met de plannen van de excentrieke CEO, wordt ook deze deadline opgeschoven.

Als Elon Musk een deadline voor iets stelt, dan neemt iedereen behalve hij die datum met een korreltje zout. We weten ondertussen allemaal dat de ambitieuze Amerikaan regelmatig te snel wil gaan, en dat geldt nu ook voor de eerste tunnel die zijn Boring Company zou opleveren. De feestelijke opening die op tien december zou plaatsvinden, gebeurt nu op de achttiende.

De verschoven datum werd door het bedrijf op Twitter bekend gemaakt. De enige uitleg die we hierbij kregen is dat ze het slakkenhabitat nog even klaar moesten stomen. Daarmee doelt het bedrijf vermoedelijk op hun huisdier Gary. Gary is een slak die als motivator gebruikt wordt voor de ontwikkeling van de boormachine die het bedrijf gebruikt. De slak is namelijk 14x sneller dan de boormachine en dat immense verschil in snelheid moet gedicht worden.

Kortom, wat de precieze reden is weten we niet. Musk liet wel weten dat de opening grootser is dan je zou verwachten van de opening van een gat in de grond.