Bloodhound gaat geen snelheidsrecord neerzetten

Het Engelse Bloodhound SSC heeft al jaren de plannen om de 1.000 mijl per uur grens te doorbreken met hun straalmotorauto. Helaas gaat die droom nu definitief niet meer door. 

Sinds 2007 probeert Bloodhound het landsnelheidsrecord te breken. Nu, meer dan 10 jaar later, blijft de teller steken op een lullige 200 mijl per uur (322 km/u). Deze snelheid tikte hun speciaal ontwikkelde vierwieler vorig jaar aan tijdens een testsessie. Om de magische grens van 1.000 mijl per uur (1609 km/u) te doorbreken was geld nodig wat het bedrijf niet had. Veel geld.

Volgens de papieren zou er met een investering van £5 miljoen een snelheid van 500-600 m/u neergezet kunnen worden. £15 miljoen was er nodig om dat op te schroeven naar 800 m/u en de 1.000 m/u werd gehaald na een cash injectie van £25 miljoen. Helaas voor Bloodhound bleek niemand gewillig genoeg om zoveel ponden neer te tellen om in het Guinness Book of Records te komen en is het bedrijf nu failliet.

"Despite overwhelming public support, and engagement with a wide range of potential and credible investors, it has not been possible to secure a purchaser for the business and assets. We will now work with the key stakeholders to return the third-party equipment and then sell the remaining assets of the company to maximise the return for creditors," vertelde Andrew Sheridan aan de BBC. Hij was degene die de taak had gekregen om de miljoenen binnen te slepen.