Gigi Hadid op Pirellikalender vol met vrouwelijke ambitie

Elk jaar is het weer een hele happening: de nieuwe Pirelli-kalender die eigenlijk helemaal niets met de dagelijkse activiteiten van de bandenfabrikant te maken heeft. Dit jaar mocht fotograaf Albert Watson het vrouwelijke schoon vastleggen.

De exclusieve kalender komt elk jaar maar bij een paar mensen terecht (je kunt hem niet kopen) maar toch ziet de hele wereld de afbeeldingen. Het is dan ook een big deal om eraan mee te kunnen werken. Dit jaar mocht Albert Watson ermee aan de slag, en net als elke fotograaf voor hem pakte hij anders aan dan al zijn voorgangers. Albert wilde het vrouwelijke onderwerp niet zomaar vastleggen, maar haar als een positief beeld van dames tegenwoordig neerzetten.

Om dat gedaan te krijgen kreeg hij hulp van Gigi Hadid, Laetitia Casta, Misty Copeland en Julia Garner. Hij liet ze voor de foto's in verschillende gradaties uit de kledij gaan. Daarnaast wilde hij dat elk van de dames een verhaal te vertellen had op de platen. Er moest meer gebeuren dan een mooie dame op een mooie foto. De afbeeldingen moesten lijken op losse frames uit films. Maar goed, de man kan het zelf beter uitleggen in de video hieronder.