Auto-onderdelen Sophia Floersch gestolen na crash

Na de heftigste F3-crash in de autosport van dit jaar, vonden omstanders het nodig om de rondvliegende onderdelen mee naar huis te nemen. Van Amersfoort Racing haalt deze nu terug met hulp van politie.

Sophia Floersch schoot tijdens de GP van Macau als een raket over de omheining en landde tussen de omstanders. Hierbij raakte ze gewond aan haar ruggengraat en kwamen enkele fotografen er ook niet ongeschonden vanaf. Na een crash als deze is een onderzoek een logisch gevolg, maar daarvoor zijn wel alle onderdelen nodig. Deze werden helaas niet teruggevonden. Wat dieven in het publiek dachten er een mooi zakcentje aan te kunnen verdienen en zetten ze op eBay.

"We hebben een vriend die ons vertelde dat de onderdelen op het internet aangeboden werden. Ik zei 'Bloody Hell, de voorvleugel heeft de crash overleefd.' Daarna namen we direct contact op met de politie die de onderdelen voor ons is gaan ophalen. Dat zijn een paar dagen die ik nooit meer zal vergeten," aldus een geschokte teambaas Frits van Amersfoort.

Floersch is ondertussen herstellende van een operatie. Ze heeft al wel bevestigd dat ze volgend jaar voor Van Amersfoort Racing mee gaat doen aan het Formula European Masters (voorheen F3 European Championship). Dat ze gemotiveerd is om weer te starten blijkt wel uit haar drive om weer te trainen en mee te doen aan simulaties.

"Ik wil alvast beginnen met lichte training en ik hoop dat ik helemaal fit ben om in de lente weer achter het stuur te kruipen." Van Amersfoort ondersteunt haar in die drive. "Haar herstel gaat heel goed en ze blijft positief ondanks alles. We hopen dat ze volgende maand in staat is om rustig wat werk in de simulator te doen."