Manhart maakt als eerste BMW M8

Als we op BMW moeten wachten tot ze een keer met de M8 over de brug komen, dan zitten we hier volgend jaar nog. Gelukkig hebben we Duitse tuners die hetzelfde trucje als M kan, maar dan misschien nog wel beter.

Het is typisch iets voor een Duitse autobouwer om met een nieuw model te komen en ons dan vervolgens nog een jaar of langer te laten wachten door de meest krachtige versie van datzelfde model. Dat houdt in dat die langverwachte BMW M8 wel degelijk onderweg is, maar voordat we hem in het echt zullen gaan zien zitten we waarschijnlijk wel ergens tegen het einde van het volgende jaar aan. Dat duurt natuurlijk veel te lang, en daarom heeft Duitse tuner Manhart de hand weten te leggen op een M850i xDrive en deze omgebouwd tot MH8 600.

Standaard haalt de M850i een zeer schappelijke 530 pk uit de 4,4 liter twin-turbo V8. Voor Manhart was dat niet genoeg. Ze herschreven de software van de ECU zodanig dat het blok, zonder verdere aanpassingen, nu 620 pk produceert. Ook het maximumkoppel nam aanzienlijk toe van 750 Nm naar 870 Nm.

Optisch moest er natuurlijk ook wat aan de toch al strak ogende bolide gedaan worden. De Duitse tuners propten 21-inch lichtmetaal in de wielkasten, en verlaagden de hele auto met wat stuggere schokdempers. Ook de voor- en achterbumper zijn vervangen door versies van koolstofvezel. Tot zover prima allemaal, maar laten we hopen dat de kleurstelling optioneel is.