'Max Verstappen denkt dat hij de beste is'

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat het grote terugblikken weer is begonnen. Daniel Ricciardo blikte terug op zijn laatste jaar bij Red Bull en de relatie met Max Verstappen. "Hij denkt echt dat hij de beste is."

Iedereen weet dat de relatie tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo er één is waar Formule 1-teambazen alleen maar van kunnen dromen. De heren hadden veel lol met elkaar, konden elkaar prima luchten, maar belangrijker nog, pushte elkaar tot een hoger niveau. Dat is dan ook precies iets wat Daniel Ricciardo gaat missen aan zijn tijd samen met Max.

"De potentie is groot, zeker voor iemand als Max. Max was vanaf het eerste moment snel, maar hij is nu flink wat sneller dan ten tijde van zijn eerste overwinning voor Red Bull. Ik weet zeker dat hij steeds beter wordt, maar het wordt waarschijnlijk belangrijker om te zien of hij in een auto zit die net zo goed is. Dat gaat waarschijnlijk bepalen hoever hij komt. Hij is een zeer getalenteerde coureur en ik heb genoten van mijn tijd als zijn teamgenoot. Ik denk dat we beide gegroeid zijn en dat is belangrijk voor onze carrière," aldus de Australiër.

Ondanks zijn vertrek bij Red Bull denkt Ricciardo dat zijn relatie met Max juist alleen maar beter gaat worden. De twee hoeven niet meer bij hetzelfde team om precies hetzelfde te vechten. De twee moesten ervoor zorgen dat ze hun eigen ding konden doen omdat beide heren zichzelf de beste vonden en daarmee nog wel eens konden botsen. Vooral Max gelooft dat hij de beste is: "Hij denkt echt dat hij de beste ter wereld is en ik denk hetzelfde over mezelf. Dat kan natuurlijk clashes opleveren. Het was cool, het waren mooie, harde gevechten en daar heb ik van genoten."

Niet alleen Daniel gaat Max missen, maar andersom is dat ook het geval. Vooral de positiviteit van de Australiër zal in het team gemist worden. "Het is goed om hem in je buurt te hebben. Dat is beter dan een chagrijn die nooit met je wil praten. Het is geen les geweest, maar het hebben van een goede sfeer in het team is heel belangrijk en ik hoop dat mee te nemen naar volgend jaar met Pierre."