Formule 1 gaat ook wintertests uitzenden

Speciaal voor de mensen die écht niks willen missen, maar tegelijkertijd geen trek hebben op een tribune in Barcelona te vernikkelen, gaat de Formule 1 vanaf komend seizoen de wintertests in beeld brengen. Een noviteit.

Wie tot nu toe iets van de acht wintertestdagen in Barcelona wilde meekrijgen moest erheen, of wachten op verslagen aan het eind van de dag. Geen ramp, wat ons betreft is het spannender om gras te zien groeien, en je hebt bovendien nooit de garantie dat de teams hun ware potentieel laten zien. Aan de andere kant is al wel snel te herkennen dat een team in de puree zit, hoe hard dit ook ontkend wordt.

Omdat er altijd cracks zijn die niets willen missen, bedient de F1 deze kleine groep. Ze zullen verguld zijn met de mededeling dat ook de wintertests dit jaar op beeld worden vastgelegd. Via F1 TV kan de fan nu ook de pre-seizoensverrichtingen van de teams volgen. De wintertests zijn van 18 tot en met 21 februari en van 26 februari tot en met 1 maart 2019. Op 17 maart is de seizoensopener in Melbourne.