Renault: Red Bull liegt dat het barst over nieuwe Honda-motor

De soap rondom de breuk tussen Red Bull Racing en Renault is nog steeds niet afgelopen. Nu beweert Fransman Cyril Abiteboul dat het team van Max Verstappen de wereld voorliegt over de prestaties van hun nieuwe Honda-motorblok.

Wie de bal kaatst kan hem terugverwachten. Eerder deze week stak Red Bull-teambaas Christian Horner oud parter Renault nog een mes in de rug met wat vuile opmerkingen, nu trakteert Renault-teambaas Cyril Abiteboul de rode stieren op hetzelfde. De hardwerkende Fransman claimt dat de toekomst van Red Bull helemaal niet zo mooi gaat zijn als ze nu doen voorkomen. Sterker nog, Abiteboul beweert dat het team uit Milton Keynes keihard feiten omtrent het Honda-motorblok verdraait en manipuleert.

"Ik weet wat Red Bull allemaal vertelt, maar zij verdraaien de feiten en manipuleren de data. Ik snap hun communicatiestrategie best wel, maar het is gewoon niet op feiten gebaseerd. Zij hebben zich niet veel meer ontwikkeld. Het afgelopen seizoen lagen ze 20 Kilowatt achter ons en dat is vandaag de dag nog steeds zo." aldus een gepikeerde Abiteboul. Hij zou die 20 kilowatt achterstand overigens niet uit zijn mouw getoverd hebben, maar dit is gebaseerd op een 'echte' analyse. Daarnaast beweert hij dat Honda aan het begin van het seizoen die achterstand al had en dat ze gedurende dit jaar geen stappen hebben gemaakt om dat gat te dichten. Als we McLaren mogen geloven, dan heeft Renault wel grote stappen gemaakt.

De Oostenrijkse topadviseur van Red Bull, Helmut Marko, had niet veel woorden nodig om op de uitspraken van Cyril te pareren. "Volgend jaar zullen we zien waar we staan. Abiteboul moet zijn dromen maar mooi voortzetten, maar komend seizoen zal het allemaal heel duidelijk worden."