Nico Hulkenberg hoopt dat Daniel Ricciardo Red Bull geheimen deelt

Met de komst van Daniel Ricciardo naar Renault hoopt Nico Hulkenberg dat de nieuwkomer wat waardevolle informatie over zijn vorige werkgever met Renault gaat delen.

Daniel Ricciardo gaat dit jaar aan de slag voor de Franse renstal Renault. Daar zijn ze al immens blij dat de coureur überhaupt voor hen wil rijden, maar teamgenoot Nico Hulkenberg denkt dat er nog meer uit de Australiër te halen valt. Hij hoopt dat de ex-Red Bull-coureur wat leugens inside information over de rode stieren met hem en Renault wil delen. 

"Hij zorgt voor een frisse wind en heeft zeker nog wat informatie van Red Bull voor ons. Bijvoorbeeld over hoe zij bepaalde dingen aanpakken, zoals met het afstellen van de auto. Dat wordt absoluut interessant," aldus de Duitser tegenover Auto, Motor und Sport.

Maar gelukkig heeft Hulk ook kennis van contracten en weet hij ook wel dat Ricciardo geen echte informatie mag delen. "Ricciardo zal dus niet zeggen” ’jullie moeten dat bardgeboard zo en zo maken’, die zaken werken gewoon niet op deze manier. Hij kan ons alleen wél helpen door uit te leggen wat Red Bull qua set-up doet of welke systemen zij allemaal op de auto hebben."

Met of zonder die informatie denkt Nico dat Renault het een stuk beter gaat doen aankomend seizoen. Volgens hem is zijn team nu al drie jaar bezig met een comeback waar zes jaar voor gepland staat. Dat houdt in dat ze nu op de helft zijn en dat ze vanaf nu echt kunnen gaan presteren. "Niet alleen bij ons duurde het zo lang om alles op de rit te krijgen. Ook Red Bull, Mercedes en Ferrari hebben die tijd nodig gehad om aan de top te komen. Daarom vraag ik fans om ons die tijd ook te gunnen."