Niki Lauda ligt weer in het ziekenhuis

Mercedesadviseur en all-round legende Niki Lauda is afgelopen week weer in het ziekenhuis opgenomen. Na zijn vertrek naar Ibiza heeft de Oostenrijker een zware griep opgelopen en dat is bloedlink als je net een longtransplantatie hebt ondergaan.

Een paar weken geleden was er nog het heuglijke nieuws dat Niki Lauda de Kerst thuis kon besteden. De oud-wereldkampioen Formule 1 had na een maandenlang ziekbed eindelijk de revalidatiekliniek verlaten. Inmiddels ligt hij echter weer op de intensive care van het academisch ziekenhuis van Wenen. 

Vorige week bleek de Oostenrijker een zware griep te hebben opgelopen. Aangezien zijn immuunsysteem ernstig verzwakt is om ervoor te zorgen dat zijn lichaam de nieuwe long niet afstoot, kan dat gevaarlijk zijn. Er is echter ook goed nieuws, het lijkt erop dat Lauda deze week weer naar huis kan. De ziekte is niet levensbedreigend. Lauda zelf is er nog steeds van overtuigd dat hij in maart weer aanwezig is als adviseur van Mercedes bij de start van het Formule 1-seizoen.