VIDEO. Kruisnegeerders crashten vorig jaar 18 keer tegen weginspecteur

Steeds vaker rijden niet oplettende sukkels of doodgewone asocialen tegen de wagens van Rijkswaterstaat die op de snelweg staan. De weginspecteurs staan onder ruim voldoende rode kruizen om te weten dat je daar niet mag rijden.

Het is nauwelijks te bevatten hoeveel complete sukkels en totale klootzakken er op de weg rondrijden. Prutsers die niet lijken te begrijpen dat de rode kruizen ook voor hen gelden. In 2018 ging het achttien keer helemaal mis en werd de auto van de weginspecteur geramd door een lemming die de regels niet begreep.

Het aantal van achttien is een toename van 50 procent ten opzichte van het aantal crashes in 2017. Belachelijk natuurlijk. Tel daarbij op dat de pijlwagens in 2018 ook nog eens 24 keer geplet werden door kneuzen. Moet je je voorstellen dat je niet doorhebt dat er een ding met tientallen knipperende lampen voor je neus staat...

Mocht u nu denken dat er vorige jaar slechts 42 (18+24) keer iemand een kruis negeerde, dan heeft u het volstrekt mis. De weginspecteurs deelden vorig jaar ook nog even 1.650 bekeuringen uit aan kruisnegeerders. En dat zijn dan natuurlijk alleen de negeerders die ze konden betrappen omdat de weginspecteur even tijd had om nummerborden op te schrijven.