Pierre Gasly 'wil net zo goed als Max Verstappen worden'

Nieuwkomer binnen het Red Bull Racing-team Pierre Gasly is maar wat blij met zijn positie naast Max Verstappen. Hij ziet de Nederlander als perfecte referentiepunt, maar denkt er niet aan om als tweede rijder te rijden.

Op dit moment is Max Verstappen een van de meest getalenteerde coureurs in de Formule 1, en van die positie wil Fransman Pierre Gasly graag gebruik maken. Hij gaat vanaf dit jaar naast Max rijden en hoopt daardoor veel te leren: "Afgaande op zijn prestaties dit jaar is Max duidelijk een van de beste en meest getalenteerde jongens op de grid, al is het altijd lastig vergelijken met Lewis Hamilton of Sebastian Vettel. Dus het is voor mij perfect om hem als referentiepunt te hebben. Ik weet zeker dat het nuttig voor me zal zijn, als ik wil blijven leren in de Formule 1 en mezelf wil blijven verbeteren. En ik vind het altijd goed om een snelle teamgenoot te hebben, want dat is de manier waarop je het maximale uit jezelf kunt halen."

Gelukkig voor Gasly hoeft hij niet direct op het top van zijn kunnen te presteren binnen het team, dat heeft teambaas Christian Horner al laten weten. De Franse coureur krijgt rustig de tijd om te acclimatiseren binnen het team, iets wat hij volgens eigen zeggen ook nodig zal hebben. "Aangezien ik van Toro Rosso kom, krijg ik bij Red Bull te maken met andere doelen en een andere, meer Engelse, cultuur. Dat zijn dingen die wat tijd in beslag nemen en Max behoort, zoals ik al zei, zeker tot een van de snelste jongens in de paddock, dus ik ben enorm opgetogen dat ik naast hem kan rijden. Maar dat is ook de manier om beter te worden. Dus ik vind het wel een spannende tijd voor mezelf en kijk ernaar uit om te beginnen en dan zien we wel hoe ik in het begin presteer. Maar je mag wel verwachten dat het tijdens het seizoen steeds beter zal gaat."

Dat wil overigens niet zeggen dat Pierre de eerste paar races op z'n dooie gemakje gaat rijden. Hij geeft aan dat als de auto het kan, hij zal vechten voor een podiumplek en zelfs de winst. Hij heeft immers geen intentie om als tweede rijder te gaan rijden. Daar wordt niemand vrolijk van, als we de Fransman mogen geloven.