‘Max Verstappen heeft meer talent dan de rest van de Formule 1’

Pierre Gasly, nieuwe coureur van Red Bull Racing, laat in een interview blijken dat hij heel erg Frans is. Gelukkig is hij uitermate positief over onze landgenoot Max Verstappen.

De hypemachine van Red Bull begint nu langzaam op stoom te komen. Ze lieten Max en Pierre al racen op een plak ijs ergens in Flevoland en nu voelt het team de nieuwe coureur even aan de tand. Hij geeft antwoord op prangende vragen zoals hoe hij omgaat met junkfood en wat hij verwacht van de Honda-motor. Ook mag hij vertellen hoe goed hij Max Verstappen vindt.

Pierre zit in een uitzonderlijke positie, hij promoveerde extreem snel van Toro Rosso naar Red Bull. Daarmee ligt er flink wat druk op de schouders van de Fransman, maar zo ziet hij het niet direct. Hij ziet het opstapje vooral als een mooie kans. Hij heeft als doel om de komende jaren zoveel mogelijk kennis en kunde uit het team te trekken, en natuurlijk veel van Max Verstappen te leren. "Ik denk dat Max een van de meest getalenteerde rijders van het veld is op dit moment. Het is daarom ook een eer om met hem in één team te mogen rijden. Ik denk dat ik veel kan leren en mezelf veel beter kan ontwikkelen met een goede teamgenoot naast me die me hard weet te pushen."

Daarnaast denkt Gasly dat hij een streepje voor heeft bij Honda, omdat hij sinds begin 2017 met de Japanners omgaat. "De afgelopen twee jaar heb ik al mogen werken met 'Onda. Ik ben daarom vaak in Japan geweest en heb geleerd dat de gebruiken daar heel anders zijn dan wij gewend zijn. Ik heb me daarop kunnen aanpassen om zo het beste uit de mensen te kunnen krijgen. Daarom denk ik ook dat ik zeker een streepje voor heb op de rest als het aankomt op de samenwerking tussen ons en 'Onda."

Als u nog geïnteresseerd bent in hoe de Franse coureur omgaat met het niet kunnen eten van fastfood, waar zijn racenummer vandaan komt en wie zijn helden zijn, verwijzen we u graag door naar het volledige interview hieronder.