Kabinet dwingt u aan de E10

Hoera, het klimaat is gered. Vanaf oktober moeten tankstations ook E10-benzine verkopen. De brandstof heeft tien procent bio-ethanol en verspreidt daarom minder CO2. Desondanks is het een fopmaatregel.

De klimaatreligie grijpt als een ware epidemie om zich heen. Vooral in Den Haag lijkt de uitbarsting van totale verstandsverbijstering veel slachtoffers te maken. Plotseling wil het kabinet dat overal E10 aan de pomp komt. Al  ruim een decennium wist Nederland als ongeveer de enige E10 buiten de deur te houden. Dat gebeurde natuurlijk omdat Shell dat wilde het een eerste generatie biobrandstof is. Vanaf oktober kunt u toch zogenaamd het klimaat redden (terwijl dat niet zo is).

Waar België, Duitsland en vrijwel iedereen in Europa al jaren bio-ethanol bijmengt in de benzine, is de brandstof in Nederland nog altijd gemaakt van geplette dinosaurus en andere fossielen. Daar zijn allerlei redenen voor: veel auto's kunnen helemaal niet tegen de alcohol (bio-ethanol): het verstopt filters en is niet goed voor allerlei pakkingen. Ook is ethanol een volstrekt ouderwetse biobrandstof van de domste soort

Als je een akker gebruikt om er brandstof mee te maken (wat je doet om bio-ethanol te maken), ben je er geen voedsel aan het verbouwen. Dat is nog slechter voor het milieu dan iedere dag een complete koe opeten. Met dit soort green washing is het heel leuk om een groen voetje te halen bij onwetenden, maar u als welingelichte automobilist trapt er niet in.