Waar moet je nou met je Birò rijden?

De handige elektrische autootjes van Birò worden aangeprezen als 'invalidenvoertuig', maar zijn ze dat wel? Na veel vijven en zessen heeft de rechter geoordeeld over het apparaat: hij moet op de weg. 

Terwijl de gemeentelijke overheden in allerlei steden proberen om snorfietsen weg te jagen van het fietspad, is er een nieuwe kaper op de kust verschenen: de Birò. Het elektrische wagentje is spartaans, maar comfortabel, en omdat hij over het fietspad mag rijden en op de stoep mag parkeren is het extreem handig.

Helaas pindakaas. Het blijkt allemaal helemaal niet zo te zijn. De rechter heeft geoordeeld dat een Birò helemaal geen invalidenvoertuig is, en de bestuurders ervan zijn ook hoogst zelden invalide.

Het gevolg van de uitspraak is dat je voor rijden in een Birò gewoon onder de regels voor brommobielen valt. Dus je moet een brommerrijbewijs (AM) hebben. Een kenteken is ook verplicht, daardoor kun je ook bekeuringen krijgen. Bijvoorbeeld voor rijden op het fietspad en parkeren op de stoep, want helaas mogen alleen invalidenwagens dat.