Valterri Bottas presteerde goed tijdens rallydebuut

Afgelopen weekend deed Mercedes Formule 1 coureur Valterri Bottas mee aan zijn eerste rally. Tijdens de Arctic Lapland Rally had hij de krachtigste wagen, maar greep hij, op een keer na, toch naast het podium.

De tweede coureur van Mercedes in de Formule 1 had de eer om mee te rijden met de Arctic Lapland Rally. Omdat het zijn eerste keer in een rally-wagen was, kreeg hij direct de krachtigste bolide van de hele competitie mee. Hij reed in een WRC-geklassificeerde bak terwijl de rest het moest doen met een WRC2-machine. Helaas hielp dat verschil in kracht niet genoeg om Valtteri tijdens zijn eerste rally het podium op te krijgen. Hij eindige het raceweekend op de vijfde positie.

Daarmee kunnen we Botta's rallydebuut eigenlijk best een succes noemen. Na een wat stroeve start waarbij hij niet verder dan negende, zevende en vijfde kwam, pakte hij zijn eerste winst op de korte Mäntyvaara test. De rest van de rally bleeft Bottas achter Skoda-coureur Henrik Pietarinen plakken. Helaas was Henrik de laatste twee stages veel sneller dan de Formule 1-coureur waardoor de strijd gestreden was.

Er deed nog iemand mee met roots in de koningsklasse: Ex-Formule 1-coureur Mika Salo. Hij deed het veel slechter dan de Finse debutant. Na een beroerde start waarbij hij op plaats 43 stond, vocht hij zich terug naar een elfde positie. Winnaar van de Arctic Lapland Rally was Emil Lindholm in een Volkswagen Polo GTI R5.