Bugatti viert 110-jarig bestaan met speciale Chiron

Bugatti bestaat 110 jaar en dat vieren de Molsheimers graag. Ze beginnen met een uiterst gelimiteerde versie van de Chiron Sport: een in mat blauw uitgevoerde '110 ans Bugatti'-editie.

Het is niet elke dag dat een merk 110 jaar bestaat. De meeste halen dat cijfer simpelweg niet. Bugatti doet dat wel (soort van) en heeft daarom ook een reden om het te vieren met een uiterst speciale auto. Niet dat hun creaties van zichzelf niet speciaal genoeg zijn overigens. Maar goed, als je iets te vieren hebt, dan moet je even uitpakken. Bugatti doet het met de '110 ans Bugatti' Chiron Sport.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: nee, de machtige W16 met vier turbo's is niet aangepakt. De koper van deze Bug moet maar genoegen nemen met 1.500 pk. Het verschil in deze speciale editie zit hem in de matte Steel Blue lak met hier en daar een Franse vlag als accent. Deze vinden we terug op de zijspiegels en groter onder de achtervleugel. Om het af te maken zijn de velgen in matzwart uitgevoerd.

Het speciale feestje gaat binnen verder met extra hoofdruimte voor de inzittenden. Het glazen Sky View Roof is namelijk standaard voor deze editie. Daarnaast hebben de stoelen ook de kleuren van de Franse vlag meegekregen en wordt er op meerdere plaatsen duidelijk gemaakt dat het hier niet om een standaard Bugatti Chiron Sport gaat, maar om de '110 ans Bugatti'. Dit staat niet alleen in de stoelen, maar ook op een zilveren plakkaat op het dashboard.

Hoeveel de speciale editie extra kost laat Bugatti niet weten. Wel weten we dat de fabrikant maar twintig exemplaren maakt.