'Land Rover killt Discovery SVX met V8'

Slechts enkele dagen na het heuglijke nieuws dat de Range Rover Velar een 5.0 V8 krijgt, heeft moederbedrijf Land Rover een andere geplande achtcilinder een kussen op het hoofd gelegd: de Discovery SVX komt er niet, volgens insiders.

Mocht het u ontgaan zijn: het gaat momenteel niet zo heel erg goed met Jaguar Land Rover. De Britten leden een miljarden-kwartaalverlies en sturen 4.000 man de laan uit. Een natuurlijke reactie in de zakenwereld is dan back to basics te gaan: focus je op de kernproducten en snij het vet aan de randjes weg. Bijvoorbeeld door een tweedeurs Range Rover te schrappen. De Velar SVAutobiography langenaam mag wel blijven, hoewel die auto in flinke mate kan leunen op de al bestaande Range Rover Sport SVR. Dat kost dus niet veel extra aan ontwikkeling.

Voor de Discovery SVX, die in 2017 op de IAA in Frankfurt werd gepresenteerd, is dat kennelijk anders. Land Rover vroeg zich hierbij waarschijnlijk af hoeveel mensen op een offroader met V8 zitten te wachten, en wat dit het bedrijf per auto ging opleveren. Kennelijk was het sommetje niet aantrekkelijk genoeg, want volgens Autocar is de stekker uit het project getrokken.

Aan de ene kant gooien we een kopje benzine op de grond voor deze in de dop geknakte V8-broeder, maar aan de andere kant is het ook weer geen ramp. We hadden het ding hier toch niet gezien, en de sjeiks in de zandbak hebben keus zat qua andere modellen om mee door de duinen te raggen. Vraag maar aan hofleverancier Mercedes, met de G-Klasse-4x4kwadraat en natuurlijk de knotsgekke 6x6.https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/land-rover-discovery-svx-cancelled