TechArt ramt 770 pk in Porsche 911 Turbo S

Porsche maakt zelf geen trage wagens, maar er zijn altijd anderen die het beter kunnen. Dat laat tuner TechArt zien door 770 pk in de GTstreet RS (voorheen een Turbo S) te trappen, en hem vol te hangen met koolstof.

De Autosalon van Geneve staat weer voor de deur en niet alleen autofabrikanten strooien links en rechts met primeurtjes. Ook de tuners beginnen langzaam maar zeker hun waar te tonen. Speciaal voor de gelegenheid komt Porsche-specialist TechArt met een wonderlijke creatie: een opgeblazen 911 Turbo RS met 770 pk en 920 Nm (!) uit de 3,8 liter twin-turbo zespitter. Dat levert flink wat spektakel op.

Als je dacht dat bovenstaande cijfers indrukwekkend zijn, dan hebben we er nog een paar voor je. De TechArt doet een sprintje van 0 naar de 100 km/u binnen 2,5 seconden (even snel als een Bugatti Chiron). Doortrekken naar 200 km/u gebeurt binnen 8,1 seconden en het feest stopt pas bij een begrensde 340 km/u. Volgens de bouwers kan de auto nog iets harder, want tijdens het testen haalde hij snelheden van rond de 360 km/u. Dat deed hij dan op banden die speciaal voor de racerij gemaakt zijn.

TechArt heeft niet alleen het motorvermogen door het dak geduwd, het bedacht dat het wel leuk zou zijn om het gewicht te verlagen en de neerwaardse druk op de auto te verhogen. Kortom, de tuners maakten een optimalisatie rondje. Daarbij vonden ze bijvoorbeeld dat de de bodykit beter kon. Hij werd opnieuw ontworpen en vervaardigd uit koolstofvezel. Daarbij zijn wat extra tierelantijntjes toegevoegd waardoor er meer downforce gegenereerd wordt terwijl dit niet ten koste gaat van het weerstandscoëfficiënt. Ook is de vleugel instelbaar gemaakt.

Om extra gewicht te besparen is het achterraam en zijn de zijramen vervangen voor lichtgewicht Corning Gorilla glass en heeft de GTstreet RS een set van vier titanium uitlaatpijpen. Daarin zit ook nog een klep die de hoeveelheid herrie uit het motorblok kan reguleren. Vreemd is dan wel dat dit lichtgewicht-thema niet is doorgezet in het interieur, want daar is het een bonk luxe met alcantara, leer en wol overal.

TechArt houdt hun aangepaste Turbo S lekker exclusief. Het bedrijf gaat er in totaal tien produceren. Elk hiervan zal zijn productienummer op een speciale koolstofvezel frunk dragen. Voor de prijzen moet u even contact opnemen met de Duitse tuners.