Auto's en klokkies: Aston Martin DBS Superleggera TAG Heuer Edition

Als hoofdsponsor van het Red Bull Racing-team zoekt Aston Martin altijd naar ingangen om dit feit te vermarkten. Een gelimiteerde versie van de DBS Superleggera met 'gratis' horloge is dan een no-brainer.

Er zijn van die gouden combinaties: appel en kaneel, boats 'n hoes, en natuurlijk dure auto's en dito horloges. Als sponsoren van Red Bull hebben Aston Martin en Tag Heuer de handen ineengeslagen voor een makkelijke cash grab: een tot 50 exemplaren gelimiteerde variant van de DBS Superleggera. U weet wel, bovenop die andere 'gelimiteerde editie' en de 32 die nog volgen. Hoera voor marketing.

De Aston Martin DBS Superleggera TAG Heuer Edition is uitgevoerd in een zwarte lak met de naam Monaco Black. Het koolstofvezeldak krijgt een satijnzwarte tint, net als de spiegelkappen, lamellen, roosters, splitter en spoiler. De auto rolt op 21" dubbelspakers, met een rode bies rond de banden en een dito remklauw in de wielen. Om de invloed van de klokjesmaker ook aan de buitenzijde te tonen, krijgt de DBS een TAG Heuer-logo op de flank. 

Met de auto's wordt een DBS Edition Carrera Heuer 02 geleverd, met een zeshoekige vorm die matcht met de grille van de DBS. Het Zwitserse uurwerk is voorzien van een zwarte kalfslederen band, die overeenkomt met het leren interieur. Kosten? £295.000, omrekenen naar euro's kan de dealer wel voor u doen. Voor dat geld krijgt u wel een DBS die hoogstpersoonlijk door Aston Martins CEO Andy Palmer is geïnspecteerd, voordat hij de fabriek verlaat. Dus dan weet je dat het goed moet zijn.

We vragen ons af wat precies zo'n persoonlijke inspectie behelst. Dat de CEO een rondje langs de auto loopt, een keertje tegen de bandjes trapt, op het dak slaat, en met zijn oog vlakbij de laklaag speurt naar oneffenheden? Gaan we toch eens een keer checken.