Bugatti van €16 miljoen laat zich zien

De Bugatti Atlantic is een van de meest legendarische auto's. Zeker omdat er één kwijtgeraakt is in de loop van de jaren. In de tijd van continuation series doet Bugatti -soort van- mee door gewoon nog een Atlantic te bouwen, voor €16 miljoen.

In de jaren negentig, toen alle bomen nog tot in de zevende hemel groeiden en de wereld in een soort van roes leefde, bedacht Ferdinand Piëch de wederopstanding van Bugatti. Bij Volkswagen AG klotste het geld tegen de plinten en het was tijd voor een magnum opus. Uiteindelijk werd dat de Veyron, die inmiddels is opgevolgd door de Chiron. Beide auto's zijn zo duur om te maken dat het bedrijf eigenlijk nooit geld verdient.

Tot voor kort liet Bugatti zich desondanks niet verleiden tot het bouwen van bijzondere speeltjes op basis van zijn wagens, maar daar is nu verandering in gekomen. Sinds Stephan Winkelmann aan het hoofd van de Franse autobouwer staat is de veel duurdere Divo gekomen, en binnenkort blijkt er nog een bijzondere Bug te komen. 

Waar de Divo achterlijk duur is, wordt de nieuwe Bugatti one-off belachelijk duur, maar dan echt over the top bizar: €16 miljoen. Dat is bijna vliegtuig- en superjachtgeld.

Het gerucht dat de Fransen bouwen aan een extreem model dook begin deze maand op. Al snel kwam het prijskaartje van €16 miljoen erbij en niet veel later volgde de naam van de opdrachtgever. Het bleek te gaan om Ferdinand Piëch, kleinzoon van Ferdinand Porsche en voormalig bestuursvoorzitter van het VW concern. Er is derhalve geen twijfel of de factuur wel wordt voldaan, Ferdinand kan het wel lijden.

Toen bleef echter nog de vraag over wat hij dan in vredesnaam voor iets bizars ging laten bouwen voor ZO VEEL geld? Het heeft er na verschillende mailings van Bugatti over de geschiedenis van de enige vier Type 57 SC Atlantic Coupés toch wel alle schijn van dat Piëch een moderne interpretatie van dat model krijgt.

Vandaag toont Bugatti wat silhouetten van de auto die ze volgende week in Genève voor het eerst aan de wereld zullen tonen, voordat hij in de garage van de 81-jarige Piëch verdwijnt. Het is nog niet veel, maar het is tenminste wat. We hebben de korte video's even achter elkaar gezet en wat vertraagd om het allemaal wat beter te kunnen bekijken.