Tesla-eigenaren protesteren tegen prijsverlagingen

Tesla heeft onlangs de prijzen van hun elektrobakken aanzienlijk verlaagd in allerlei markten, maar dat valt niet bepaald in goede aarde van de eigenaren. Die springen nu op de bres omdat ze nu minder rijk overkomen.

Toen Elon Musk vorige week vol trots de goedkoopste Model 3 aankondigde, liet hij ook gelijk weten dat de rest van de het Tesla-aanbod goedkoper binnenkort goedkoper wordt. Wereldwijd dalen de prijzen van de Model S en X met duizenden euro's. In sommige landen hakte de autofabrikant meteen tot 40% van de prijs van een Model X af. En dat valt niet bepaald goed bij de eigenaren van de luxe zoemers. 

Een van de markten waar Tesla flink in de prijzen van de luxere modellen zaagde is Taiwan. Daar daalde de prijs van een topmodel Model X met zo'n $100.000. Dat doet de huidige Taiwanese eigenaar natuurlijk flink pijn, want die ziet de restwaarde van zijn auto in rook opgaan. Hetzelfde geldt voor China. In beide landen zijn daarom meerdere mensen de straat op gegaan om tegen de prijsdaling te protesteren.

Naast boze eigenaren zijn er ook kopers die simpelweg teleurgesteld zijn. En die zijn natuurlijk veel erger. Zo sprak het Chinese Global Times een eigenaar die al vijf hele dagen van zijn fonkelnieuwe Model X geniet. "I received Tesla’s Model X on February 25, and I only drove this car for five days before Tesla announced a price reduction of 174,300 yuan ($25,989.87). I’m probably the most unlucky new buyer … That’s unfair."

Hij was niet alleen in zijn onvrede, want meerdere Tesla-verkooplocaties werden beplakt met teksten waarop stond dat het onverstandig was om nu een auto van de fabrikant te kopen en dat er beter even tot morgen (of over 10 dagen) gewacht kon worden, want dat scheelt in de portemonnee. Een erg vriendelijke manier van protesteren.

Gelukkig is niet iedere rijke Tesla-rijder op zijn piemeltje getrapt door de prijsverlaging. Er zijn ook lui die blij zijn dat de milieuvriendelijke auto nu bereikbaarder is dan ooit.