Tesla hakt in Nederlandse prijzen: meer dan €50.000 goedkoper

Elon Musk liet enige tijd terug weten dat Tesla hun auto's flink goedkoper zou maken. Of, en hoeveel dat zou schelen voor Nederlanders bleef onduidelijk tot nu. De verlagingen lopen op tot een halve ton.

Bij de lancering van de goedkoopste Tesla Model 3 liet Elon Musk weten dat hij zijn auto's niet meer via fysieke winkels wilde verkopen. Dat was een flinke kostenpost en daarom moeten klanten hun auto maar lekker online bestellen. Daar tegenover staat dat Tesla de kostenbesparing doorberekent in de prijs van hun elektrische voertuigen. Het viel de oplettende mensen van Autovisie op dat de prijsveranderingen in Nederland ook zijn doorgevoerd, en we hebben hieronder een klein overzicht:

Zoals u ziet is er vooral gesneden in de prijzen van de duurdere modellen. Zo is het duurste Model X €56.500 goedkoper, één derde van de prijs! De ongelukkig koper die vorige week deze bestelde, had er deze week voor hetzelfde geld nog een Model 3 Long Range AWD bij kunnen nemen. We wachten af of de nuchtere Hollanders ook massaal boos de straat op gaan om tegen de prijsverlaging te protesteren.