Max Verstappen: 'Ik durf niet te zeggen hoe we ervoor staan'

De dag voordat het Formule 1-seizoen van start gaat, laat Max Verstappen weten dat hij niet helemaal weet hoe ze ervoor staan met het team en de RB15.

Gisteren werd het nieuwe Formule 1-seizoen met veel bombarie gelanceerd in Melbourne. Een groot feest trok duizenden mensen naar de stad waar alle coureurs even aan de tand werden gevoeld over het komende racejaar. Max Verstappen durfde daarin nog geen voorspellingen te doen. Daarmee lijkt hij zo'n beetje het enige teamlid.

"We zullen zien. We hadden een erg goede wintertest. Er waren niet al te veel problemen en ik was blij met hoe iedereen met elkaar samenwerkte, wat erg belangrijk was. Ik heb de meeste geplande ronden kunnen rijden, dus dat was zeer positief. Waar we staan wat betreft performance is op het moment lastig te zeggen. Ik heb uiteindelijk geen performance runs gedaan, maar we zijn tevreden over het gedane werk. Het kan natuurlijk altijd beter, maar we komen er wel achter waar we aan het begin van het seizoen staan."

De Limburgse coureur houdt zich dus een beetje op de vlakte. Maar dat wil niet zeggen dat zijn positiviteit van de laatste tijd is afgenomen. Sterker nog, het lijkt erop dat de positieve vibes uitwerking hebben op het team. "Iedereen is erg gemotiveerd, positief en gefocust op het werk."

Als laatste werd ook nog even gevraagd wat Verstappen van de nieuwe puntenregel vindt. De Formule 1 gaat het snelste rondje namelijk belonen met een kampioen. Ook hierover liet de Nederlander zich niet uitgesproken uit: "Dit kan leuk zijn, maar het kan ook tegen je werken als je om de titel aan het vechten bent. De tijd zal leren hoe het precies uitpakt, maar het is wel iets waar je een beetje mee kunt spelen," laat hij aan Motorsport weten.