Tesla Model Y nu al te bestellen in Nederland

Elon Musk laat er doorgaans geen gras over groeien, maar dit is wel erg snel. Nog geen week nadat de auto gepresenteerd werd in Amerika, kun je hem ook al in Nederland bestellen. Hij is er voorlopig in drie versies.

De SUV op basis van de Model 3 moet snel geld opleveren voor Tesla. Reden om de Model Y meteen op de markt te gooien in Europa. Wie de auto nu bestelt moet nog wel een tijdje wachten op de komst van zijn nieuwe SUV: de productie start pas in 2021.

Er staan momenteel drie varianten in de digitale catalogus van Tesla. Ten eerste een versie met één motor op de achterwielen en een "long range" accupakket. Die auto heeft een WLTP-bereik van een geschatte 540 km en staat vanaf €56.000 voor de deur.

Dan zijn er de versies met Dual Motor All-Wheel Drive in de longe range-variant kom je dan 505 km ver voordat je bij een stopcontact moet stilstaan, gaat 214 km/u en doet nul naar honderd in 5,1 seconden. Dat model wisselt voor minimaal €60.000 van eigenaar. Als laatste is er de Perfomance-editie van €69.000. Die komt 480 km ver, maar heeft een topsnelheid van 240 km/u en een nul naar honderdsprint van 3,7 seconden.