Goed nieuws! Kilometerheffing in Vlaanderen mogelijk van de baan

De boreaalste politicus van België, Bart de Wever van de N-VA, heeft gezegd dat zijn partij onder geen beding de invoering van kilometerheffing zal steunen. Ook Open Vld ziet er niets in.

De kans dat er binnenkort kilometerheffing in België betaald moet worden, wordt steeds kleiner. En waar we 'België' zeiden, bedoelden we 'Vlaanderen' - stop de tijd. Twee grote politieke partijen zien het niet zitten omdat de Hardwerkende Belastingbetalende Vlaming ervoor zou opdraaien en de heffing waarschijnlijk de filedruk niet zou verminderen omdat de polletiek niet veel hoger durft te gaan dan vijf cent per kilometer.

Edoch! Aangezien zelfs Vlaanderen - toch zeker niet de mindere van de twee Belgische deelstaten - zijn infrastructuur de afgelopen jaren zodanig heeft onderhouden dat het onderscheid tussen snelweg en Passchendaele soms niet helemaal duidelijk is, moet er iets gebeuren. En wie kunnen daar beter voor boeten dan """de buitenlanders""" oftewel drugsgebruikers oftewel Nederlanders?

Nationalisme is allemaal leuk aardig totdat wij aan de andere kant van de grens zitten, zullen we maar zeggen. Als Vlaamse politici niet willen dat de Vlamingen betalen, zal het geld ergens vandaan moeten komen. Dus waarom niet van ons? Wij hebben geen kilometerheffing - buiten accijns, wat natuurlijk een vorm van kilometerheffing is - dus we bulken van het geld. En geen nood, want zo'n schitterende plaats als Antwerpen ligt net over de grens, dus zoveel duurder wordt het allemaal niet.