Dagje naar Amsterdam? Doe het niet! Parkeren is bizar duur

Amsterdam is er niet meer voor de Nederlander, het is vanaf vandaag exclusief voor de rolkofferberijders. U moet van Femke Halsema en haar stadsbestuur wegblijven uit de stad met uw zuurverdiende centen. Parkeren is onmenselijk duur vanaf vandaag.

Terwijl Femke Halsema in New York is (ongetwijfeld is ze daar met een zeilboot naartoe geroeid) om te vertellen dat fossiele brandstoffen slecht zijn, pakt de lieve stad nog even door met autohaat. Vanaf vandaag kost het een half maandsalaris om een paar minuten in 020 te kunnen parkeren. Om precies te zijn €7,50 per uur.

Voor dat geld sta je niet mooi droog in een parkeergarage, met fijne muzak in de liften en verwarming rondom de auto. Welnee, gewoon in een vakkie langs de sloot gracht (met poep op de stoep en haat in de straat).

Doel van de hele operatie is: 'de binnenstad bereikbaar houden'. Nu is dat een mooi streven, maar dat bereik je niet door automobilisten uit te kleden. Daarvoor kun je beter alternatieven bieden, elektrische scooters bijvoorbeeld. Maar hee, wat deed diezelfde gemeente Amsterdam vorige week nog? Precies, (elektrische) scooters naar de rijbaan dirigeren en een helmplicht invoeren. Ja jongens, dat werkt dus niet. Elektrische scooters zijn een briljant slimme oplossing voor het vervoersprobleem in het uit de kluiten gegroeide dorpje dat Amsterdam is. 

Dat de gemeente van de lawaaiige scooters met een verbrandingsmotor af wil is niet zo gek, maar had dan op zijn minst even een uitzondering gemaakt voor de elektrische varianten. Helaas. En daarom sluit Autobahn zich aan bij het negatieve reisadvies dat Geenstijl vanmorgen uitvaardigde: WAARSCHUWING. GA NIET NAAR AMSTERDAM.