U bent bekend met het geluid van panikerende hartbewaking, beter bekend als parkeersensoren. Maak dan nu kennis met een nieuw soort sensoren: parkeerplaatssensoren (zie de platgereden brillendoosjes hierboven). Door een Faustisch pact tussen supermarkten die de pest kregen in langparkeerders en daardoor nu hun parkeerplaatsen laten beheren door commerciële partijen, hebben de Duitsers parkeerplaatsen die middels sensoren tot de seconde nauwkeurig bijhouden hoe lang er een auto staat geparkeerd.
Het is allemaal ernstig eenvoudig: wie langer dan toegestaan parkeert, krijgt een rekening. Nu tikt dat in Duitsland niet aan omdat de boetes er stukken lager liggen dan in Nederland. Het probleem zit 'm ook niet in het geld, maar in de onvermijdelijke ontwikkeling van dit systeem. Nu is het nog zo dat een parkeerwachter bij een melding van tijdsoverschrijding de wagen van de langparkeerder opzoekt en een bon uitschrijft. Noem ons knettergek, maar die parkeerwachter verdwijnt op een bepaald moment. Die is namelijk duur.
Toch moet er verdiend worden aan foutparkeerders. Dan is er meer informatie nodig. Onze 1984-voorspelling: het sensorsysteem stelt in de toekomst niet alleen vast dát er een auto staat, maar ook dat het de uwe is en hoe lang u al bezig bent boten te schappen of misbruik te maken van de parkeerplaats. Privacy is dan dood, zelfs als u onschuldig boodschappen doet. Zin in de toekomst!