Porsche neemt 911 Speedster in productie

Als een echte verrassing komt het natuurlijk niet na twee conceptmodellen, maar toch is het feestelijk om te weten dat Porsche de 911 Speedster daadwerkelijk gaat bouwen. Uiteraard in een beperkte oplage, want deze 991 is een beetje oud.

Wie de laatste atmosferisch aangedreven 911 wil hebben, moet zich haasten om een Speedster te bestellen. De 992 heeft inmiddels altijd een gasmasker bij zich in de vorm van een turbolader. Deze Speedster komt, met een platgeslagen zescilinder die 510 pk levert en voor ein emotionales Sounderlebnis im Cockpit zorgt. Uiteraard heeft de ongeblazen motor ook een handmatige versnellingsbak, want dit is een echte eindbazen-Porsche, die zijn oorsprong vindt in de 911 R en de 911 GT3.

Vooral het succes van de 911 R inspireerde Porsche om nog wat extra modellen te verzinnen op basis van de 991. Want als de 911 R voor tonnen meer dan de originele prijs van de hand gaat binnen een paar maanden, dan kun je beter die centen zelf innen als fabrikant. Om de prijs wat op te drijven worden er exact 1.948 exemplaren van de de Speedster gebouwd. Het getal verwijst naar het bouwjaar van de originele Speedster, inderdaad 1948.

Uiterlijk verwijst de auto naar dat model. De verlaagde vooruit is niet bepaald praktisch, maar het ziet er wel mooi uit. De double bubble stroomlijndelen achter de hoofdsteunen zien er ook flitsend uit. Het deel met de bubbels erop is het grootste koolstofvezel onderdeel dat Porsche tot nu toe voor een straatauto ontwikkelde. De achterkant van de auto nam Porsche over van de 911 GT3 Touring

De 510 paarden en 470 Newtonmeter zorgen voor een versnelling van 0-100 kilometer per uur in vier seconden rond. Het accelereren houdt op bij 310 kilometer per uur.

Voor de kopers van de 911 Speedster heeft Porsche nog wat extra's in petto. Ze kunnen er een horloge bijkopen waarvan er ook maar 1948 worden gemaakt. De speciale chronograaf kunnen de kopers meteen meenemen bij het kopen van de auto (en de klok), maar de Speedsters zelf worden vanaf de tweede helft van dit jaar geproduceerd. Het kan dus wel even duren voordat de auto voor de deur staat. Gelukkig zit er een stopwatch in het horloge.

Tot slot, en niet geheel onbelangrijk: de prijs. Porsche verlangt €357.000 voor de bijzondere 991. Dit is ruim het dubbele van wat een nieuwe 911 (992) kost, maar ondanks dat zal Porsche niet veel moeite hebben de auto te slijten.