Deze opgedirkte Range Rover is het summum van nieuw geld

Een opgevoerde aso-container vol carbon, natuurlijk is daar een markt voor! Deze Overfinch Range Rover heeft grote praatjes, maar met een opgevoerde V8 onder de kap kan hij die babbels ook waarmaken.

Over het fenomeen power-SUV kan je je eens achter de oren krabben, want het lijkt zo tegenstrijdig. Echter, tijden veranderen, en SUV's rijden tegenwoordig vooral op het gladste asfalt. Waarom zou je zo'n ding dan niet laag in de veren leggen en er een monsterlijk krachtige aandrijflijn inlepelen? Zat mensen die bereid zijn er twee tot drie ton op stuk te slaan, en je kunt meteen mooi pochen dat je 2+ ton wegende gevaarte sneller de Nordschleife rondt dan een Porsche 911 van twee generaties geleden.

Range Rover doet ook mee met de power-SUV's, in de vorm van een Range Rover Sport SVR. Onder de kap: een 5.0 V8 Supercharged met 575 pk en 700 Nm. Maar dat is niet genoeg: tuner Overfinch heeft zich uitgeleefd op het model, en hem nieuwe wielen, spoilers, skirts en vooral veel carbon te geven. Het ding heet niet gewoon 'Sport', maar 'Supersport', en is voorzien van extra sterke Brembo's en een titanium uitlaatsysteem, dat in combinatie met het slagvolume goddelijk moet klinken. Helaas ontbreekt bewegend beeld - met geluid - vooralsnog. 

Overfinch is voornemens 25 exemplaren van de, letterlijk én figuurlijk, luidruchtige opper-Range te maken. Over specs houden de Britten de kaken nog op elkaar. Yay or nay?