BMW onthult nieuwe 1 Serie (inclusief 306 pk sterke M135i xDrive)

BMW heeft officieel het doek van de nieuwe 1 Serie getrokken. Na twee generaties van achterwielaandrijvers krijgt het nieuwe model voorwielaandrijving, net als de concurrentie. BMW wijst daarom vooral op het ruimere interieur.

Voor de puisten is het vloeken in de kerk, maar feit blijft dat bijna niemand achterwielaandrijving op zijn auto nodig heeft. BMW is daarom al een aantal jaren gedeeltelijk van zijn geloof gevallen bij de 2 Serie (Gran) Tourer en doet dat nu ook met de 1 Serie. Het voordeel van het leuke rijgedrag woog niet meer op tegen het nadeel van een as door het interieur en een differentieel onder de achterbak.

In eerste instantie komt het nieuwe model er met twee soorten benzinemotoren en drie keuzes in diesel. Het gaat om drie of viercilinders die we uiteraard (net als het onderstel) al kennen van MINI. De topper is de M135i xDrive, die stiekem wel weer aandrijving op de achterwielen krijgt dankzij de vierwielaandrijving. Uit de motor komt 306 pk, goed voor een topsnelheid van 250 km/u en een nul naar honderdsprint in 4,8 seconden.