Klant steelt taxi op de A16 midden in Rotterdam

Een taxichauffeur moest vanmorgen vroeg op de Van Brienenoordbrug in Rotterdam uit zijn eigen wagen vluchten toen zijn klant hem bedreigde. De chauffeur moest harder rijden, maar kon aan de levensgevaarlijke klant ontvluchten.

Een taxichauffeur die een klant vanaf het Haagse Spui aan het wegbrengen was, is vanmorgen ontsnapt uit zijn eigen wagen. De klant begon hem te slaan en schold hem uit omdat de chauffeur harder moest rijden. De politie schrijft: "Via zijn achteruitkijkspiegel zag de taxichauffeur vervolgens dat de klant naar voren kwam en hem ineens op zijn hoofd sloeg. De klant haalde daarna nog een keer uit. Een levensgevaarlijke situatie maar gelukkig wist de chauffeur de taxi aan de kant te zetten."

Zodra de chauffeur de wagen verlaten had, sprong de klant achter het stuur en hij ging er plankgas vandoor. Gelukkig had de chauffeur zijn telefoon in zijn zak, want hij kon meteen de politie alarmeren. De toegesnelde agenten vonden de auto bij de Sportlaan in Rotterdam-Zuid, maar de klant was er niet meer bij. 

Het gaat om een man met een lengte van tussen de 1,70m en 1,80m, met blond haar een slank postuur en een stoppelbaardje. Wie iets gezien heeft kan zich melden bij de politie.