VIDEO. Snelste grasmaaier ter wereld vernedert uw dikke BMW

Honda bouwt niet alleen potente F1-motoren, maar ook hele snelle grasmaaiers. Maak kennis met de Mean Mower v2, die binnen 6,3 seconden van 0 naar 160 km/u sprint. Eet dat, Aston Martin DBS Superleggera.

Grasmaaier

We zijn gek op projectjes als de Mean Mower. Een gemotoriseerde grasmaaier volledig pimpen, en uitrusten met met motorblok uit een CBR 1000RR Fireblade, je moet er maar opkomen. Het motorfietsblokje levert 200 pk bij 13.000 toeren, en dat het koppel traditioneel niet heel hoog is, maakt niet uit: de grasmaaier weegt droog slechts 69,1 kg.

De combinatie is goed voor een 0-100 mph (0-160 km/u) in 6,28s, zoals getest op de Lausitzring - de eerder aangehaalde DBS doet hier 6,4s over. Ook haalde de Mean Mower v2 een topsnelheid van 243 km/u, wat dan weer 100 kilometer per uur trager is dan genoemde DBS. Wat dat betreft is het maar goed dat de bestuurder erin ligt zoals in een F1-auto, anders werd zijn hoofd van zijn romp geblazen. Zeker omdat de bestuurder die de records heeft gezet een ranke blondine met de naam Jess Hawkins is.

De huidige Mean Mower is een project dat al even in de steigers stond, in dit topic leest u er alles over, inclusief nieuws over zijn voorganger. We zouden nu iets gemeens over Pierre Gasly kunnen zeggen, maar als echte gentlemen doen we dat natuurlijk niet.