Snelste pantserwagen ter wereld wil James Bond spelen

Bij een beveiligde auto denk je meestal aan een fikse Mercedes of een dikke BMW. Wellicht is een Audi RS7 niet de meest voor de hand liggende pantsermobiel. Dankzij een ombouwer kan het echter wel en met wat tuning is het ook de snelste veilige auto.

Om je veilig te voelen in een auto heb je niet alleen actieve- en passieve verkeerssystemen nodig, echt veilig voel je je pas als je zeker weet dat je niet door rondvliegende kogels geraakt kunt worden. Dan was je altijd aangewezen op grote logge wagens als The Beast van president Donald Trump. Gelukkig hebben verschillende fabrikanten tegenwoordig ook nog wat leuks in de aanbieding. 

Zo leuk als een Audi RS7 wordt het waarschijnlijk niet. Deze getunede RS7 kan ondanks zijn kogelwerende kleding nog steeds 325 kilometer per uur rijden. Dat maakt hem overigens ook meteen drie kilometer per uur sneller dan de voormalig snelste pantserwagen ter wereld, de Aston Martin DB11 van Trasco. Het komt allemaal door de 771 pk die nu uit de vierliter V8 komen.

Deze RS7 is door AddArmor omgebouwd, en dat betekent inderdaad dat er een pantser aan is toegevoegd. De ramen zijn extradik en ook de deur houden nu kogels tegen. De hele upgrade voegt maar 90 kilogram toe aan het gewicht van de Audi. Je kunt er desondanks met een handvuurwapen op schieten, maar dan raak je de inzittenden niet. Het vervelende van deze wagen is ook nog eens dat hij niet alleen passief beveiligd is. Hij heeft ook countermeasures  aan boord. Zo kan hij rookschermen schieten, maar ook pepperspray spuiten.