Charles Leclerc: 'Kartruzie met Max Verstappen was grappig"

Vlak na het 'incident' tussen Max Verstappen en Charles Leclerc in de Grand Prix van Oostenrijk dook een oude video op. Het tweetal bleek het daarin aan de stok te hebben in de karts, maar nu waren de rollen omgekeerd. Leclerc kan er wel om lachen.

De inhaalactie van Max Verstappen op Charles Leclerc in de slotrondes van de Oostenrijkse GP kostte de Monegask zijn eerste overwinning in de Formule 1. Uiteraard was Leclerc daarom woedend na het uitstappen, maar inmiddels is hij weer een beetje bijgekomen, gelukkig. 

Charles kan weer lachen, en doet dat nu vooral om de video waarin de rollen omgekeerd waren. Het zal 2012 geweest zijn dat Max en Charles de degens kruisten op een kartbaan. Nu zien we vader en zoon Verstappen die woedend zijn om een truc die Leclerc heeft uitgehaald. De Monegask zegt dat er niets aan de hand was en dat dit racen is. Exact het tegenovergestelde van wat zich in Oostenrijk afspeelde: "Yeah, it is quite funny, I've seen it everywhere on social media really. I think it was completely the other way around when I was saying it was an incident and he was saying that I pushed him off-track. Now seven years later it's it's the same, the other way around, in Formula 1, both of us driving for two top teams."

De jongeling heeft dus relativeringsvermogen en we hoeven ons geen zorgen te maken dat er een verschrikkelijk rivaliteit tussen het tweetal gaat ontstaan. Hoewel: "We were not the best friends." Toch verwacht Leclerc dat hij Max nog wel een paar keer zal treffen op de baan: "It's good for the show in F1. I think it reminds at least me the road that we have done together since these times, we were kids, dreaming of one day being in Formula 1, and now we are fighting each other in Formula 1. That’s great to see." Het is nu afwachten wat dit weekend gaat brengen op het gebied van show tussen Ferrari, Red Bull Racing en Mercedes.