Pierre Gasly negeerde teamorder in Silverstone

Tijdens de Britse GP zagen we voor het eerst dit jaar een Pierre Gasly die een beetje met de subtop kon meekomen, wat hoopgevend is. De getergde Fransman vergat alleen wel even een teamspeler te zijn door een order meermalen te negeren.

Toen Max Verstappen tijdens de safety car voor de tweede keer binnenkwam, viel onze landgenoot terug tot P5, achter Pierre Gasly. Sebastian Vettel, die al eerder was binnengekomen, zat voor de Red Bulls, en liep weg bij Gasly. Hierop besloot het team Max Verstappen - na diens aandringen op de radio - voorbij zijn teamgenoot te laten. Het voordeel was tweeledig: Verstappen kon op Vettel gaan jagen, en hij had daarnaast Gasly als buffer tussen hem, en de aandringende Charles Leclerc, achter ze.

Gasly kreeg de ietwat verdekte boodschap dat Verstappen op een andere strategie zat, wat voor een goed verstaander duidelijk zou moeten zijn: je moet de ster van het team voorbij laten. Gasly reageerde echter niet, ook niet toen het hem een tweede en een derde keer werd meegedeeld. Pas toen Christian Horner zich ermee ging bemoeien, koos de Fransman eieren voor zijn geld, en kon Max direct op de Hanger Straight passeren.

We zeiden het al in ons live-twitterverslag: ons bevalt de nieuwe Gasly. Maar misschien moet hij wel even oppassen dat hij niet een te grote broek aantrekt zodra zijn prestaties eindelijk ergens op beginnen te lijken. Dit is hem ongetwijfeld in de debriefing ook meegedeeld. 'Just be careful with any overtakes on Gasly'. Max: 'and the other way around'