Audi SQ7 TDI in het nieuw gestoken

Onlangs gaf Audi zijn hockeyveldmastodont Q7 een make-over om hem klaar te stomen voor de komende jaren. Uiteraard blijft de topdiesel daarbij niet achter: hier is de SQ7 TDI.

Tot zo ver het goede nieuws uit Ingolstadt, want als u gehoopt had dat deze reuzentrekker nog meer powers meekrijgt, dan heeft u het mis. Voorin de nieuwe SQ7 TDI ligt dezelfde 4.0 liter V8 met dubbele turbo en een elektrische compressor als u sinds 2106 in uw SQ7 ontving. Overigens is dat helemaal geen straf, het apparaat geeft 435 pk en perst er ook 900 Newtonmeter aan koppels uit.

Dat vertaalt zich in een belachelijke nul naar honderdsprint in 4,8 seconden. Met een Q7, dat is. Snel naar uw tent in Zuid Frankrijk kan ook: 250 kilometer per uur is de top (let op, dat kost wel een rijbewijs). Zoveel geweld gaat wel ten koste van de bekende zunigheid van duivelssapstokers: hij verbruikt 7,6-7,4 liter per 100 kilometer. In koolstofbriketten is dat 200-194 gram CO2 per kilometer.

De wijzigingen van de auto zijn dus cosmetisch. Het interieur is weer helemaal 2019 met allerlei geborsteld aluminium of indien gewenst koolstofvezel inlegstukjes. Het infotainmant en electronicasysteem is ook vernieuwd met foefjes als 'traffic light information', zodat u in Ingolstadt al wat eerder weet dat het groen gaat worden dan degene waarmee u gaat stoplichtsprinten.

Wat de vernieuwde SQ7 TDI gaat kosten is nog niet bekend, maar reken voor het gemak op veel, in verband met diesel en uitstoot.