Ford stopt 450 pk in Mustang55 en lanceert ook iets betaalbaars

Wanneer Ford met Mustangnieuws komt, spitsen wij de oren. Ter gelegenheid van zijn 55ste verjaardag komt er een speciaal model op basis van de bloeddorstige 5.0 V8. Heeft u geen zin om kwistig BPM te betalen, dan is er ook viercilinder-nieuws.

We beginnen met de Mustang 55: dit model, dat speciaal voor de Europese markt werd gemaakt, is gebaseerd op de 331 kW (450 pk) sterke Ford Mustang GT (herkenbaar aan de grote 'GT'-badge op de kofferbak). Motorkap en flanken kregen een striping, speciale badges werden aangebracht en optioneel krijgt u een achterspoiler. Daarnaast werd het interieur extra gepimpt. Het dak van de Fastback werd zwart gespoten (ook de Cabrio heeft een zwarte stoffen kap), wat mooi matcht met de zwarte 19-inchers eronder. U kunt de Mustang55 bestellenmet handgeschakelde zesversnellingsbak of tientrapsautomaat. Ja, dat leest u goed: tien voorwaartse versnellingen.

Dan de verbeterde Mustang 2.3 EcoBoost (herkenbaar aan het grote paard op de badge op de kofferbak), de versie die we hier veel zien. Deze krijgt exterieurdetails ge├»nspireerd op die van de legendarische Mustang Shelby-versies, en is  ook standaard voorzien van een Active Valve Performance Exhaust. Daarmee kan de bestuurder de intensiteit van het uitlaatgeluid aanpassen.

Om te voorkomen dat u Mr. Frank Visser volgende week op de stoep hebt staan, komt de 2.3 EcoBoost met 'Good Neighbour Mode'. Deze zet de uitlaat in een fluisterstand voor het geval u in de vroege ochtend vertrekt. Ook wordt de gasrespons en het schakelpatroon van de automaat aangepast volgens een van te voren in te stellen programma.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f3458fda02e8', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });