Max Verstappen: 'Dankzij Honda wordt Red Bull nog beter'

Met inmiddels twee overwinningen op zak heeft Max Verstappen een prima eerste seizoenshelft om op terug te kijken. Hij denkt dat de resultaten dankzij Honda steeds beter kunnen worden: "We kunnen op zoek naar de limiet van de auto."

Hoewel Max Verstappen de afgelopen jaren met Renault ook races won, was de band tussen den Fransen en Red Bull toch steeds slechter geworden. Alles wat misging werd op een gegeven moment aan Renault toegerekend, terwijl dat misschien niet helemaal eerlijk was. Verstappen daarover: "Ja, we hebben vorig jaar ook technische problemen gehad door de auto en niet door de motor. Maar dat kwam ook doordat nooit de betrouwbaarheid hadden om de auto helemaal tot de limiet te drijven."

Bij Honda speelt dat probleem niet: "Honda draait zoveel uren op de testbank en dan ontdekken we ook meteen de limiet van de onderdelen van de auto, en dat hadden we eerder niet." Overigens komt dat mede doordat Renault ook zijn eigen auto-onderdelen moest testen, en Red Bull dus op de tweede plek stond. Bij Honda is Red Bull de nummer 1 klant.

Volgens Verstappen vonden ze vroeger problemen pas als het in de race misging. Nu kan het al op de testbank aan het licht komen dat een onderdeel niet goed is. Het gevolg daarvan is dat de auto en de krachtbron erg betrouwbaar zijn dit jaar, zo betrouwbaar dat Max de enige coureur is die alle races dit jaar heeft uitgereden met minimaal een vijfde plaats op de finish.

De jacht is nu open om Mercedes echt in te kunnen halen. Daarnaast staat Ferrari op het lijstje, want hoewel ze niet echt mee lijken te doen dit jaar zijn de twee auto's uit Italiƫ nog steeds enorm snel.