Volkswagen pakt bochtenrecord van Ho-Pin Tung

Duitsers pikken Chinees record!!1ÉÉN! Soort van, want Ho-Pin Tung reed met een Range Rover Sport SVR een net ander stuk van de 99 bochten op de Tianmen bergpas. De VW ID. R was in ieder geval een stuk sneller dan de benzineverbrander.

Volkswagen doet er alles aan om ons niet meer te laten denken aan sjoemeldiesels en daarvoor gebruiken ze onder meer de elektrische ID. R. De auto is speciaal ontwikkeld om extreem snel over relatief korte afstanden te kunnen rijden. Ideaal dus om allerlei bergklim- en snelheidsrecords op circuits te zetten. Na Pikes Peak en de Nürburgring was het de beurt aan de Tianmenbergpas in China

De weg leidt via 99 bochten naar een trap die naar een 'hemelpoort' in de berg voert. Met 99 bochten in 10,9 kilometer is het een extreem kronkelig parcours. De ID. R deed er 7:38,585 om de afstand naar boven te rijden. Bijna 13 seconden sneller dan Formule E-rijder Ho-Pin er over deed in zijn Range Rover. Achter het stuur van de Volkswagen zat ook deze keer weer Romain Dumas, die de recordjager extraordinaire van Volkswagen is.