Tesla met Model S naar Nürburgring

Maak je borst maar nat, Porsche?
Model S Ring

Tweetmeister Elon Musk heeft met een enkel zinnetje voor een hoop opschudding gezorgd: "Model S on Nürburgring next week". Wij pakken alvast de popcorn.

Voor een auto als de Tesla Model S was de Nürburgring Nordschleife nooit een heel vergevingsgezinde omgeving: voordat een rondje van 21 kilometer afgerond was, greep de software in om oververhitting van de elektromotoren te voorkomen. Daarnaast: wat heb je ook met een 5 meter lange en 2 meter brede auto van 2,3 ton zwaar te zoeken op een dergelijk bochtig circuit?

Deze retorische vraag wordt weer een beetje actueler sinds Porsche deze week de Taycan Turbo en Turbo S onthulde, vergezeld door een rondetijd op de Groene Hel van 7:48 minuten. Indrukwekkend, voor een elektrisch slagschip. In een mogelijke reactie op deze tijd tweette Elon Musk vanochtend vroeg het volgende:

Zo tikt Elon zijn tweets graag: met een beetje informatie en een fuck ton aan ruimte voor interpretatie. Het kan een troll-actie zijn, als in: 'er rijdt volgende week een Model S op de Ring', maar het kan ook de aankondiging van het een of andere record zijn. Het hele internet gaat alvast van het laatste scenario uit, wij moeten het nog zien. Well played, Ol' Musky, well played.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5eccd68cb4e4c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });